Banner
DHMZ: Oblačno uz povremenu kišu
Danas besplatan ulaz u Muzejsko-memorijalni centar Dražen Petrović
Večernji list: Stočari po utovljenoj svinji gube 600, a junetu i 2500 kn
Petero članova Znanstvenog savjeta ogradilo se od istupa Gordana Lauca
Centar i GLAS: Zakon o obnovi je neprovediv, a njegove izmjene još jedna obmana
Marić (SDP): Želi se potezom pera bolnice oteti županijama
MORH poručio Milanoviću da poštuje zakone koje je donijela njegova Vlada

  Virkas

Večeras na Virkasu: Kazališno uprizorenje čuvenog filma Skupljači perja Pozorišta Zorana Radmilovića

        20.02.2016.         2201 pogleda
Večeras na Virkasu: Kazališno uprizorenje čuvenog filma Skupljači perja Pozorišta Zorana Radmilovića

Večeras nam na daske Virkasa iz Zaječara dolaz "Skupljači perja" Pozorišta Zorana Radmilovića, predstava rađena po kultnom scenariju i filmu Saše Petrovića iz 1967. godine. Priča je to o vječitoj borbi dobra i zla, ljubavi i mržnje, bijelog i crnog u kojoj na kraju pobjeđuju dobro, ljubav i bijelo. Redatelj Darko Štetin ističe da je rađena sa zadatkom da ponudi optimističan pogled na svijet i tako napravi paralelu sa izvornim ostvarenjem.

Čuveni film do sada nije postavljan na kazališne daske što je bio veliki izazov za cijelu ekipu zaječarskog ansambla, a jednako tako uzbuđena je bila u zaječarska publika na praizvedbi u listopadu prošle godine. Scenarij je dramatizacijom prilagođen kazalištu i duhu novog vremena.

"Ovom predstavom publici želimo ponudimo igru kao lijek i kao slobodu da se uhvatimo sa sudbinom ukoštac. Ključ vanvremenog, skriven u Petrovićevim "perjarima" kujemo suvremenim jezikom, sredstvima koja su nam na raspolaganju, prije svega emocijom, tražimo svoj prolaz do srca svih stvari. Ciganska pjesma i ples taj put nalaze nepogrešivo. Mislim da 'Skupljači perja' nisu samo romski film i da je to samo romsko pitanje. Nekada kada je film rađen to je bilo više pitanje margine, a danas smo svi na neki način ta margina", objasnio je Štetin", kazao je novinarima redatelj Štetin.

U dinamičnoj igri (u 70 minuta smjenjuje se 25 slika) predstava donosi oštre kontraste tragikomičnih karaktera, ogroman raspon emocija i bogatstvo životnih boja, puno glazbe i plesa, vedrinu, polet, snagu, životnu energiju i bravuroznu igru glumaca.

U predstavi igraju Miloš Đuričić kao Beli Bora, Milutin Vešković kao Mirta Klaser, Marina Lazarević kao Tisa, Predrag Grbić, Miloš Tanasković, Ana Bretšnajder, Dragana Jovanović, Selena Ristić Vitomirović, Dragana Mladenović Veljković i Sanja Nedeljković i statisti Pavle Jovanović, Miljana Mančić, Dragan Marković i Ivan Jovanović. Mnogi od njih su već poznati virovitičkoj publici jer je zaječarsko kazalište na Virkasu gostovalo tri puta (Karolina Nojber 2013., Žurka, žurka 2014. i Kabare Nušić 2015.).

Više o predstavi

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Virkas