Banner
Prosvjednici protiv protuepidemijskih mjera - Dosta je!
Na Festivalu slobode bačena plastična boca na vozilo hitne pomoći
HLK upozorila: Onemogućavanje pružanja liječničke pomoći je kazneno djelo
Beroš: Poštujem slobodu, no ne mogu podržati neznanstveni pristup Covidu
Milanović: Prosvjed je demokracija; odlazak pred domove umirovljenika je idiokracija
Komora medicinskih sestara osuđuje napad prosvjednika na tim Hitne pomoći
Selak Raspudić: U Saboru ćemo otvoriti raspravu o zakonu o diskonekciji

  Dossier Palm

"Veselo veče" gradonačelnika u ozbiljnim problemima: Kirin citira Bibliju, omalovažava građane, a za probleme krivi novinare

  Iva Anzulović           03.12.2019.         5178 pogleda
"Veselo veče" gradonačelnika u ozbiljnim problemima: Kirin citira Bibliju, omalovažava građane, a za probleme krivi novinare

U iščekivanju hitno sazvane sjednice Gradskog vijeća koje će se održati točno pola godine otkako je pročelnik Siniša Palm pronađen mrtav 3.lipnja, preslušali smo pozorno snimku 24.-te sjednice održane 22.studenoga i odabrali njene najzanimljivije dijelove.

U vrijeme aktualnog sata, dok su vijećnici postavljali pitanja i slušali odgovore gradonačelnika Ivice Kirina, u prosvjednoj šetnji oko zgrade gradske uprave okupljeni su građani zviždali zbog nakupljenog nezadovoljstva jer već pola godine nemaju niti jedan jedini odgovor o smrti mladog pročelnika Siniše Palma i nestanku 17 milijuna kuna iz gradske blagajne.

Nakon što su bili primorani zbog buke zatvoriti prozore kako bi nastavili vijećanje, gradonačelnik se na okupljene Virovitičane osvrnuo nazvavši okupljanje "norijadom maturanata koji su uranili ove godine". Na hitno sazvanoj sjednici koja će se održati 3.prosinca, Grad se namjerava dodatno zadužiti kreditom Privredne banke Zagreb u iznosu od 40 milijuna kuna koje će otplaćivati - isti ti Virovitičani.

GRADONAČELNIK KOJEM JE NEZADOVOLJSTVO NJEGOVIH SUGRAĐANA - VESELO 

"Poštovani članovi kluba vijećnika, poštovana predsjednice vijeća, poštovani vijećnici, poštovani pročelnici, poštovani predstavnici medija, direktori i svi nazočni a naročito vi, slušatelji Radio Virovitice koji željno iščekujete još jednu veselu emisiju u ovo, ja bih rekao, sumorno, jesensko vrijeme. Pitanja nisu lagana i zato ću bit' malo ozbiljan na početku jer vidim da će bit' danas veselo, najavljuju se razne aktivnosti."

Doslovno tim riječima se gradonačelnik kojem je nestalo 17 milijuna kuna iz gradske blagajne obratio na samom početku aktualnog sata sjednice Gradskog vijeća u petak. Što je to "veselo" Ivici Kirinu? Što je to "veselo" gradonačelniku u situaciji gdje je njegov najbliži suradnik pronađen mrtav a da nitko ne zna od čega je umro? Što je to "veselo", kako Kirin misli da jest, Virovitičanima kojima je nestalo 17 milijuna kuna a da nitko ne zna kako i gdje je njihov novac završio?

Što je to Ivici Kirinu "veselo" vezano uz "aktivnosti" okupljanja pokradenih Virovitičana kojima isti Ivica Kirin duguje sve odgovore a ne daje nikakav već šest mjeseci? Što je to "veselo" Ivici Kirinu oko okupljanja Virovitičana koji pola godine nemaju niti jedan odgovor vezan uz neobičnu i nadasve sumnjivu smrt Siniše Palma?

Zašto će biti "malo ozbiljan na početku" suočen sa velikim manjkom u blagajni i još većim problemima u kojima je cijeli grad? Je li Ivica Kirin uopće u mogućnosti biti iole ozbiljnim u situaciji u kojoj se našla cijela gradska Uprava i svi Virovitičani? Tragom tih pitanja, a slušajući snimku Gradskog vijeća, nailazimo na dodatna pitanja i niti jedan argument, dokaz ili odgovor očekivanoj ozbiljnosti u prilog pošto Ivica Kirin za odgovorima poseže i u - Bibliju.

NOVINARI KRIVI ZA "RUŽNU SLIKU"

No, prije no što je posegnuo za Biblijom i njenim citatima, Kirin se osvrnuo na informacije o slučaju nestanka 17 milijuna i smrti svog najbližeg suradnika riječima:"Moramo reć' prije svega da, na žalost, novih službenih informacija osim onoga što je poznato u javnosti, još nemamo. Ja vas samo moram podsjetiti kao predsjednika klubova vijećnika i kao vijećnike da smo mi poslali jedan dopis službi za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta u Osijeku 11.rujna i da smo 1.listopada dobili odgovor gdje su nam odgovorili da jednostavno zbog sukladno odredbama zakona o kaznenom postupku ne mogu iznositi činjenice niti nas izvijestiti oko poduzetih aktivnosti na predmetu koji rade."

Dakle, jednako kao i cjelokupna javnost, i Ivica Kirin je o ovom slučaju informacije saznao isključivo i samo zahvaljujući novinarskim istraživanjima jer su apsolutno sve institucije odbile dati ikakve podatke o slučaju, uključujući otkrivanje mjesta pronalaska tijela. Kako sam tvrdi, ne može dobiti informacije niti o tijeku istrage niti njenim dosadašnjim rezultatima kojih, nakon šest mjeseci rada, nesumnjivo ima.

Ipak, već u slijedećoj je minuti svog obraćanja vijećnicima Kirin ustvrdio kako " ....nama svima ovdje u gradskoj upravi, meni osobno kao i vama vijećnicima, je želja da se što prije završe ti procesi kako se u javnosti ne bi stvarale morbidne političke konstrukcije, zavjere, a u konačnici narušavao ugled grada i svih nas koji kao javne osobe kao i sami građani.

Tko to "narušava ugled grada"? Na koji se to uopće "ugled grada" Kirin očituje? O kojem "ugledu grada" govori gradonačelnik koji će u povijest zauvijek biti upisan kao, ne samo najmlađi već i onaj kojem je nestalo 17 milijuna kuna a da nitko to nije znao?

O narušavanju kojeg ugleda govori gradonačelnik grada u kojem po tri svjetiljke javne rasvjete u nizu ne rade, kolnici su devastirani i puni pukotina, ruše se namjerno stoljetna stabla a najskuplji projekt grada je izvor skandala i ruglo sa umjetnom travom u centru grada?

U nastavku svog govora tog petka 22.studenog, Ivica Kirin dao je svoj odgovor na sva postavljena mu pitanja - za sve su, naravno, krivi novinari. "Vjerujte mi, nije nitkome više nego meni stalo da se što prije utvrdi istina i da se prestane agonija oko mene, moje obitelji, gradske uprave i našega grada. Stoga još jedanput ponavljam, za one zaboravne, da će grad Virovitica pokriti troškove obdukcije ako to zatraže zakonski nadležne osobe ili oni koji to mogu tražit' po zakonu a to su članovi obitelji, da se jedanput već otklone sumnje i blaćenja koja se učestalo pojavljuju u raznim medijima i stvaraju samo stvarno ružnu sliku o svima nama."

SAMO BOG MOŽE POMOĆI?

Dakle; isti novinari koji su svojim naporima dolazili tih prvih dana u lipnju do sve i jedne informacije o posljednjim satima života mladog pročelnika Palma, danas su, kako kaže Kirin, krivi za "sumnje i blaćenja koja se učestalo pojavljuju u raznim medijima i stvaraju samo stvarno ružnu sliku o svima nama."

Koji je to novinar istraženim i dokazivim činjenicama stvorio "sumnje i blaćenja koja se učestalo pojavljuju u raznim medijima"? Koja je to redakcija poslala, ničime izazvana, svoje novinare u Viroviticu u lipnju sa ciljem "blaćenja"? Tko to "stvara samo stvarno ružnu sliku" objavljujući istražene činjenice kako je iz gradske blagajne nestalo 17 milijuna kuna a bez ijednog je argumenta optužen, pokojni i bez mogućnosti da se brani od optužbi Siniša Palm, tek sat i pol nakon što mu je tijelo pronađeno uz obalu Drave? Tko to stvara "stvarno ružnu sliku" o gradu u kojem se nižu zatvorene trgovine i obrti a četvrtina stanovništva je odselila?

Tko stvara "agoniju" oko Kirina i njegove obitelji? Tko je izmislio nepostojeću odgovornost njega kao gradonačelnika da je iz gradske blagajne nestalo 17 milijuna kuna? Tko je izmislio i laže kako je njegova supruga, Sanja Kirin, kao podređena zaposlenica Siniše Palma kojeg je Ivica Kirin zaposlio, poslala u subotu ujutro sms poruku majci Jadranki Palm kako je Siniša u petak rekao kako uzima godišnji?

Tko je, umjesto Sanje Kirin, poslao sa njenog mobitela tu poruku gospođi Jadranki Palm? Suočen sa istraženim činjenicama i dokazima, a sam bez ijednog jedinog argumenta u svojim rukama, Kirin je u jednom trenutku aktualnog sata u petak posegnuo, naposlijetku, za Biblijom i izjavio:

"I zato onako ljudski, prijateljski, bez imalo lažne patetike, i negativnih emocija, obraćam se iskreno i iz srca onima koji koriste ovaj tragičan slučaj grada Virovitice da šire neistine, laži i neprovjerene informacije te osuđuju javno i privatno pojedince da se sjete riječi koju vjernici jako dobro poznaju a koja potiče iz Biblije;"Ne sudimo drugima da i sami ne bi bili suđeni." A da bi živjeli sretno na ovoj kugli zemaljskoj, onda vrijedi ona;"Gledaj, ne trun u bratovu oku nego suzu njegovu." Mislim da je to, te riječi dovoljno govore o svemu ovome i poštovani predsjednici kluba vijećnika, moramo bit' strpljivi."

S obzirom na najavljeno novo zaduživanje od 40 milijuna kuna i opterećivanje vrtića "Cvrčak" i osnovne škole "Ivane Brlić Mažuranić", zaključujemo ovaj tekst jednom jedinom prigodnom riječju za grad Viroviticu u ovom trenutku - amen.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Dossier PalmVirovitica.net koristi kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na portalu Virovitica.net kliknite ovdje.