Primorac: U 2023. zaplijenjeno 70 tona duhana i 1100 kilograma droge
Uskoro bi moglo početi punjenje dijela Trakošćanskog jezera
Počeli radovi na gradnji vukovarske obilaznice
Šesnaest hrvatskih LGBTIQ+ organizacija ogradilo se od objave Zagreb Pridea
Bjelovarsko kazalište dobiva profesionalnu predstavu Čaruga
U veljači izdano 3,8 posto manje građevinskih dozvola nego lani
Dječja bolnica u Klaićevoj dobila novi MR uređaj, vrijedan gotovo dva milijuna eura

  Politika

Vukušić Ćaleti: Tko je uopće tražio klub HSU-a i drugih da reagira ako nije spominjan u tekstu, osim ako nemate potrebu grčevito braniti stavove županije

  Mate Vukušić           03.02.2023.         2405 pogleda
Vukušić Ćaleti: Tko je uopće tražio klub HSU-a i drugih da reagira ako nije spominjan u tekstu, osim ako nemate potrebu grčevito braniti stavove županije

Dakle, da ste iskreni oporbeni kolege ne bi se ovako dopisivali preko javnog medija (vi bi htjeli sve dogovarati u skupštini ili izvan dometa očiju javnosti a onda se meni obratite izravno, javno putem ovog portala). Uz kavu smo mogli riješiti sve eventualne nesporazume ali vi ste učinili korak koji može odgovarati jedino vladajućem HDZ-u, ali to je vaš izbor, meni svejedno.

Odgovoriti ću Vam (ili svima vama sa slike ) kao autoru ovog nepotrebnog reagiranja jer niti sada niste shvatili poantu slučaja Marjanac. Na vaše uvredljive primjedbe neću se osvrtati jer više govore o vama. I tu ću završiti s ovim repliciranjem jer se teme Marjanac od početka niste držali nego samo stila, načina i opterećenosti svojom taštinom.

  1. Propustili ste u prvom mom članku vidjeti da sam upozorio da nije prvi put da smo od predlagača odluka na skupštini prevareni (uvjeren sam da više ne) kao što je slučaj bio 2007. na sjednici koju stalno podvlačite, nisam bio tada u ŽS, ali i oni koji su glasali „za“ obmanuti su da je sve bilo po PS-u a nije čim mještani nisu o projektu imali pojma do prije koji mjesec kada ste se i vi odjednom sjetili reagirati.
  2. Da se volja naroda u RH poštovala od stoljeća sedmog uz iznimku 1945.-1990. najveća je glupost koju ste izrekli u oba teksta. Žalosno je ako mislite da se volja naroda poštovala u vrijeme zločinačkog režima A.P.-a od 1941.-1945. Da vam se ostvarila želja da budete predavač u školi jadno bi ti učenici naučili povijest Hrvatske.
  3. Vi ste „odlučili problem retencije Marjanac pokrenuti“! Kada? Nakon 16 godina, koliko se skrivao od mještana naselja Dolci. Čestitam na promptnosti i ozbiljnosti. Još ne shvaćate da mještani ne spominju problem projekta nego svjesno obmanjivanje i nepotrebno skrivanje od strane Županije.
  4. U Strasbourgu smo bili, između ostalih, i s drugovima iz SDP-a koji su u Europskom parlamentu, na što smo iznimno ponosni. Kada ćete imati više od 1,6% rejtinga možda ćete i vi biti u prilici upoznati se s radom tog najvišeg tijela EU-a. Na žalost, nije bilo šampanjca ali taktova internacionale jest. Ne znam koji je vaš izbor glazbe ali mogu samo pretpostaviti da je iz vremena kada se „poštivala volja hrvatskog naroda“. Što se tiče naredbe s Iblera, i tu ste fulali. Mi se za izbore spremamo dan nakon završenih izbora i onda slijedeće četiri godine.
  5. Potpredsjedničko mjesto SDP je dobio dogovorom svih oporbenih vijećnika s vladajućom većinom, što nije baš ni trebalo biti jer demokratski doseg je da potpredsjednička mjesta ravnomjerno imaju vladajući i oporba. To što u našoj županiji vrijede neka druga pravila nije kriva oporba. U koju i vas ubrajam, onda kada to zbilja i jeste (i ne znam o kakvom spočitavanju uporno pišete – tko i kome?)
  6. Vaše pitanje koliko ovo naše javno prepucavanje znači mještanima Dolaca? Mještani Dolaca će čak i od ovoga imati puno više koristi nego od šutnje županijskih tijela svih zadnjih 16 godina, zahvaljujući uredniku ovog portala, jer se izvuklo iz tajnovitosti i prezentiralo mještanima na pravi način: da vide tko ih obmanjuje 16 godina i želi njihovu zemlju mimo njihove volje. A taj problem prešućivanja mještanima Dolaca je poanta ove priče, razumijete li to sada?
  7. Ispričavate se zbog „ove polemike u koju vas je uvukao SDP na račun mještana Dolaca“. Isprika vam nije iskrena jer tko je uopće tražio klub HSU-a i drugih da reagira i otvara ovu nepotrebnu raspravu ako nije niti prozvan niti spominjan u tekstu (osim ako nemate potrebu grčevito braniti stavove županije koji su neobranjivi obzirom na činjenice).

Poanta: problem nije projekt retencije i akumulacijskog jezera (opravdano ili ne može reći samo struka ), problem je šesnaestgodišnje skrivanje od mještana na čijoj zemlji taj projekt treba zaživjeti.

Eto, sva ova prepisivanja i prepucavanja stanu u jednu jedinu rečenicu. Logično i jedino ispravno.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Politika