Banner
Hrvatski saboru u srijedu o konačnom prijedlogu Zakona o turizmu
Lalovac (SDP): Osobni podaci 313.000 građana našli su se na crnom tržištu
Mađerić: Zakonom se sprječava zlouporaba prikupljenih sredstava humanitarne pomoći
Pripuz pisao Milanoviću zbog Jakuševca: Zamjera mu selektivni pristup
PISA testovi: Hrvatski učenici u prosjeku, osim u matematici
Zavod za javno zdravstvo: Nema ugroze zdravlja građana
Zavod za javno zdravstvo: Nema ugroze zdravlja građana

  Virovitica

Za područje grada Virovitice i okolnih općina na natječaj „Zaželi“ prijavljeni projekti vrijedni preko 2 milijuna eura

  virovitica.hr           21.09.2023.         1547 pogleda
Za područje grada Virovitice i okolnih općina na natječaj „Zaželi“ prijavljeni projekti vrijedni preko 2 milijuna eura

Gradska Razvojna agencija VTA prijavila je za područje grada Virovitice i okolnih općina tri projektna prijedloga na trajno otvoren Poziv „Zaželi – prevencija institucionalizacije“, u okviru Programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2021.-2027.“, raspisanog od strane Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

U okviru ovog Poziva financirat će se pružanje usluge potpore i podrške u svakodnevnom životu osobama starijim od 65 godina i odraslim osobama s invaliditetom (18 i više godina), kao sastavna mjera dugotrajne skrbi i prevencije institucionalizacije.

Razvojna agencija VTA prijavila je projekte za Gradsko društvo Crvenog križa Virovitica, Organizaciju slijepih Virovitičko-podravske županije te za Udrugu invalida rada i ostalih osoba s invaliditetom Virovitica.

Ukupna vrijednost prijavljenih projekata je 2.160.000 milijuna eura, a bit će zaposleno 48 osoba koje će se brinuti za 258 korisnika.

  • GDCK Virovitica – projekt je vrijedan 1,485.000 eura; bit će zaposleno 33 pružatelja usluga koji će brinuti za 198 korisnika
  • Organizacija slijepih Virovitičko-podravske županije – projekt je vrijedan 405.000 eura; bit će zaposleno 9 pružatelja usluga koji će brinuti za 54 korisnika
  • Udruga invalida rada i ostalih osoba s invaliditetom Virovitica – projekt je vrijedan 270.000 eura; bit će zaposleno 6 pružatelja usluga koji će brinuti za 6 korisnika.

Pozivom je definirana obvezna aktivnost pružanja usluge potpore i podrške, uz nabavu i podjelu paketa potrepština, a koja obvezno uključuje: zapošljavanje pružatelja usluga za najmanje 6 pripadnika ciljne skupine za organiziranje prehrane, obavljanje kućanskih poslova, održavanje osobne higijene i ostale usluge. Također uključuje i praćenje i kontrolu izvršenih usluga, nabavu i podjelu paketa kućanskih i osnovnih higijenskih potrepština, komunikaciju i vidljivost te upravljanje projektom i administraciju.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Virovitica