HDZ: Pernar neodgovoran prema hrvatskim građanima
Župan Anušić: Strože mjere za one koji se okupljaju u grupama
Documenta poziva na solidarnost i zajedništvo u borbi s koronavirusom
SDP-ovi gradonačelnici predstavili mjere za pomoć građanima i gospodarstvu
Ukupno 1126 zaraženih, sljedeća dva i pol do tri tjedna kritično razdoblje
Ne nasjedajte na zlonamjerne mailove za pristup internet bankarstvu
SSSH poziva Vladu da skraćivanjem radnog vremena spasi radna mjesta

  Aktualnosti

Zabrana napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka

  vn           23.03.2020.         944 pogleda
Zabrana napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka

S obzirom na to da na pojedinim područjima postoji znatno povećani rizik od prijenosa bolesti COVID – 19, ministar unutarnjih poslova i načelnik Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, Davor Božinović kazao je kako od danas na snagu stupa nova odluka o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka.
Zabrana ove odluke ne odnosi se na promet i kretanje nužno za opskrbu navedenih područja, dnevne migracije zaposlenih u službama bitnim za : pružanje zdravstvene i veterinarske zaštite, dostavu lijekova i sanitetskog materijala, održavanje komunalne djelatnosti , vodoopskrbe i odvodnje, opskrbe plinom i strujom te zaštitarske službe i izvješćivanje javnosti. Ova odluka također se ne odnosi na stanovnike koji zahtijevaju hitnu medicinsku skrb, ne odnosi se i na one koji iz vitalnih obiteljskih razloga , poput pružanja skrbi djeci ili starijim osobama ili kupnje hrane i osnovnih potrepština, zatim putovanja na posao i s posla ako je obavljanje posla neophodno i ne može se obaviti od kuće te na žurne i operativne službe koje sudjeluju u sprječavanju širenja bolesti COVID – 19.

Propisuje se da se prilikom ulaska i izlaska s područja prebivališta i stalnog boravka moraju poštivati socijalno distanciranje, ne zadržavanje na javnim prostorima, posjed valjane propusnice.
Propusnice za ulazak i izlazak s mjesta prebivališta se izdaju, ovjeravaju i potpisuju odgovorne osobe u pravnoj osobi, izabrani liječnici obiteljske medicine i nadležni stožeri civilne zaštite.

Pridržavanjem svih dosad donesenih mjera i uputa je od ključne važnosti jer odgovornim ponašanjem možemo smanjiti širenje zaraze koronavirusa. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana.

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije AktualnostiVirovitica.net koristi kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na portalu Virovitica.net kliknite ovdje.