Banner
Na Bujštini obilježena 77. godišnjica bitke kod Kućibrega
Hrvatski inovatori osvojili zlatne, srebrne i brončane medalje u Njemačkoj
DP: Covid potvrde za ulazak u Sabor zadiru u ljudske i političke slobode
Arhiv HRT-a do 1990: Kulturno dobro vrijedno milijarde kuna izlazi iz bunkera
Umrla Jelena Brajša, dugogodišnja ravnateljica Caritasa
Božo Petrov pozitivan na koronavirus
Večernji list: Probijen zadnji tunel na pristupnim cestama Pelješkom mostu

  Virovitica

Zahtjev za objavu ispravka: Romić promet demantira navode iz članka „Državnom odvjetništvu dostavljeno je policijsko izvješće o poduzeću „Romić-promet“ zbog „divljeg“ odlagališta"

        14.10.2021.         1779 pogleda
Zahtjev za objavu ispravka: Romić promet demantira navode iz članka „Državnom odvjetništvu dostavljeno je policijsko izvješće o poduzeću „Romić-promet“ zbog „divljeg“ odlagališta"

Redakcija nešeg portala dobila je danas (četvrtak, 14. listopada) iz Odvjetničkog društva Šooš Maceljski, Mandić, Stanić & Partneri d.o.o zahtjev za objavom ispravka navoda iz članka Državnom odvjetništvu dostavljeno je policijsko izvješće o poduzeću „Romić-promet“ zbog „divljeg“ odlagališta, autorice Ive Anzulović. Njihov tekst obavlujemo u cjelosti.

Poštovani,

obraćamo Vam se u svojstvu punomoćnika trgovačkog društva ROMIĆ-PROMET d.o.o., Gornje Bazje 129C, Gornje Bazje, OIB: 20306571351. Dana 10. rujna 2021. godine na internet portalu www.virovitica.net u tekstu pod naslovom Državnom odvjetništvu dostavljeno je policijsko izvješće o poduzeću „Romić-promet“ zbog „divljeg“ odlagališta, autorice Ive Anzulović, objavljene su netočne i neosnovane informacije čime su teško i trajno povrijeđeni ugled i dobar glas, ime i sloboda privređivanja trgovačkog društva ROMIĆ-PROMET d.o.o. te se stoga zahtijeva da u skladu s pozitivnim odredbama Zakona o medijima objavite ispravak kako slijedi:

„Informacije iznijete dana 10. rujna 2021. godine na internet portalu www.virovitica.net u tekstu pod naslovom „Državnom odvjetništvu dostavljeno je policijsko izvješće o poduzeću „Romić-promet“ zbog „divljeg“ odlagališta, autorice Ive Anzulović netočne su i neosnovane pa je tako netočno i neosnovano:

  • Da je time državno odvjetništvo u ovom slučaju dobilo i gradskog vijećnika kao svjedoka malverzacijama i očigledne krađe javnog novca
  • Iako je za rušenje objekata i zbrinjavanje otpada sa prostora bivše vojarne poduzeću „Romić-promet“ 25. travnja 2019. godine od strane Grada uplaćeno 246,250 kuna, dvije godine kasnije gradski su vijećnici podržali prijedlog gradonačelnika Ivice Kirina da se gotovo istim iznosom plati ono za što je poduzeće „Romić-promet“ već plaćeno.
  • Da svojim ugovorom sa Gradom, poduzeće „Romić-promet“ obvezalo se zbrinuti otpad koji, eto, već dvije godine stoji nadomak azila za pse.
  • Da je poduzeće „Romić-promet“ navezlo 5,5 tisuća kubika građevinskog otpada na „divlje“ odlagalište
  • Da ono što ovaj slučaj svjesne pronevjere javnog novca čini zanimljivim jest i činjenica kako je Grad poslovao sa poduzećem koje je postalo predmetom istrage virovitičke policije upravo zbog poslovanja sa Gradom

Naime, netočno je i neosnovano da je TD ROMIĆ-PROMET d.o.o. bilo dva puta plaćeno za posao rušenja i zbrinjavanja otpada, da TD ROMIĆ-PROMET d.o.o. nije zbrinulo otpad nakon rušenja objekta iako je za to bilo plaćeno, da je TR ROMIĆ-PROMET d.o.o. navezlo 5,5 tisuća kubika otpada na „divlje“ odlagalište te da je TD ROMIĆ-PROMET d.o.o. svojim postupanjem počinilo kazneno djelo pronevjere te da bi sudjelovalo u bilo kakvim malverzacijama. TD ROMIĆ-PROMET d.o.o. prijavilo se na natječaj za posao rušenja i zbrinjavanja otpada sa prostora bivše vojarne kojeg je objavio Grad Virovitica. Natječaj je proveden u skladu sa svim zakonskim propisima te je TD ROMIĆ-PROMET d.o.o. svoj posao uredno odradilo te je za odrađen posao trgovačko društvo i plaćeno od strane Grada. TD ROMIĆ-PROMET d.o.o. nakon rušenja objekata zbrinulo je građevinski otpad na način da je isti odvezen u Općinu Lukač za nasipavanje poljskih puteva.

TD ROMIĆ-PROMET d.o.o. u svakom dijelu svojeg rada poštuje sve pozitivne propise te ispunjava sve zahtjeve iz zakonskih i podzakonskih akata vezanih za sudjelovanje u svim natječajima. Posebno se ističe kako TD ROMIĆ-PROMET d.o.o. nikada nije na bilo koji način sudjelovalo u malverzacijama niti krađi ili pronevjeri javnog novca, a kako se to neosnovano navodi u predmetnom članku. Također se napominje da je nakon provedenih izvida utvrđeno da nisu pronađeni nikakvi elementi kaznenog djela, a kako se to insinuira u predmetnom članku.

Predmetne informacije objavljene su na način da se javnost dovodi u zabludu te se pokušava nametnuti dojam da TD ROMIĆ-PROMET d.o.o. u svom poslovanju sudjeluje u nizu nelegalnih aktivnosti te da svoj uspjeh u poslovanju temelji na nizu počinjenih kaznenih djela. Jednako tako, javnost se dovodi u zabludu da iako je TD ROMIĆ-PROMET d.o.o. bilo plaćeno za rušenje i zbrinjavanje građevinskog otpada svoj posao nije obavilo, već je za isto čak dva puta plaćeno. Objavom ovakvih informacija TD ROMIĆ-PROMET d.o.o. nanesena je šteta te su teško i trajno povrijeđeni ugled i dobar glas, ime i sloboda privređivanja istog.

Objavom navedenih netočnih i neosnovanih informacija postupljeno je suprotno osnovnim postulatima novinske profesije te nisu postojali uvjeti za njihovu objavu. Naime, TD ROMIĆPROMET d.o.o. prije objave predmetnih informacija nisu kontaktirali niti nakladnik niti autor kako bi provjerili istinitost navedenih informacija ili kako bi istom dali mogućnost očitovanja.

Iako postoji sloboda izražavanja ona nije bezgranična i izbor informacija koje se iznose vezano uz nekoga mora biti u skladu s pozitivnim propisima, te ne smije ujedno značiti počinjenje kaznenog djela i tešku povredu privatnosti i nanošenje štete u odnosu na drugu pravnu ili fizičku osobu, a što u predmetnom slučaju nije poštivano.

Razvidno je kako je cilj bila objava neprovjerenih i senzacionalističkih informacija kojima su teško i trajno povrijeđeni ugled i dobar glas, ime i sloboda privređivanja naše stranke, a objavom kojih informacija je našoj stranci u poslovanju izazvano niz neugodnosti i problema.

Molimo da ispravak objavite bez promjena i dopuna na istom ili istovrijednom mjestu programskog prostora i na isti ili istovrijedan način na koji je bila objavljena informacija na koju se ovaj ispravak odnosi.

Također, molimo da ispravak objavite na način da je iz naslova vidljivo da se radi o ispravku te da ispravak ne bude objavljen među reagiranjima ili pismima čitatelja odnosno gledatelja ili slušatelja.

Obzirom se radi o elektroničkoj publikaciji, ispravak i informaciju na koju se odnosi ispravak dužni ste označiti i povezati linkom.

Slijedom navedenog, naša stranka zadržava pravo na naknadu počinjene joj štete ostvarivati i sudskim putem.

 U svrhu umanjivanja počinjene štete bez odgađanja se traži uklanjanje predmetnog članka koji je objavljen na internet portalu www.virovitica.net, a koji sadrži neistine, klevetanje, imputacije i insinuacije.

 TD ROMIĆ-PROMET d.o.o.
po punomoćniku:

U Zagrebu, 11. listopada 2021. godine

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Virovitica