Izumrla jadranska vrsta morskog psa pronađena u Crnom moru
Glavni odbor potvrdio Milanovića za SDP-ova kandidata za predsjednika Republike
Božinović: Država i kompanije moraju činiti sve u zaštiti od kibernetičkih napada
Plenković: Idući tjedan Vlada i predsjednik o imenovanju Markića ravnateljem SOA-e
Voštana replika kipa A. Lincolna rastalila se zbog ogromnih vrućina u Washingtonu
Michael Jackson je umro s 500 milijuna dolara duga
Umjetna inteligencija uči jezik tumora radi bolje dijagnoze

  Novinarstvo i mediji

Zašto je internetski magazin Montažne i drvene kuće relevantan vodič za investitore i kupce?

        13.06.2024.         1624 pogleda
Zašto je internetski magazin Montažne i drvene kuće relevantan vodič za investitore i kupce?

Virovitički internetski magazin Montažne i drvene kuće najrelevantniji je novinski medij za područje montažne gradnje u cijeloj regiji koji već duže vrijeme sistematski prati stanje na tržištu ove industrije. Kao pouzdani izvor relevantnih informacija o ponudi, cijenama, tehnologiji gradnje i referencama proizvođača kuća nezaobilazni je savjetnik koji kupci rado kontaktiraju prije odluke o izboru tvrtke. U čemu je tajna objašnjava nam urednik portala Davor Suhan:

„Odgovor na ovo pitanje treba sagledavati iz činjenice da je tržište montažnih kuća u Hrvatskoj zagušeno enormno velikim brojem izvođača montažnih kuća bez dovoljno radnog iskustva, što ugovoreni posao gradnje pretvara u investicijski rizik. Za razliku od nekih prošlih vremena, kada je porast broja registriranih obrta i trgovačkih društava u sektoru montažne gradnje slijedio prirodan rast školovanih graditelja koji su svoj graditeljski zanat ispekli u tvorničkim halama poznatih proizvođača - odakle se određeni broj iskusnih inženjera i kvalificiranih montažera sa dugogodišnjom praksom odlučuje na samostalni biznis - danas je posao mnogih graditelja montažnih kuća postao voluntaristički izlet na resorno tržište u cilju brze zarade.

Usporedbe radi, mogli bismo to slikovito opisati sa velikom gužvom u zračnom prostoru, gdje se veliki broj pilota sportskih letjelica usuđuje sjesti za upravljač putničkog zrakoplova. Zato je „hrvatski zračni prostor“ u kratkom vremenu postao zakrčen nepoznatim "letećim objektima" domaćih i stranih oznaka koji više niti ovlašteni kontrolori leta ne mogu pratiti.

Svjesni takvog stanja, redakcija portala Montažne i drvene kuće uspostavlja kriterijsku listu ponuđača, kojima je prelet na destinacije domaćih gradilišta preko koridora www.montazneidrvenekuce.info dozvoljen samo uz provjeru relevantnih potvrda ovlaštenih agencija za procjenu kvalitete i proširenog uvida u reference.

Sve se odvijalo u koracima. Kako to uvijek biva, loše vijesti šire se brže od dobrih. Nekoliko provjerenih i veoma dokumentiranih primjera loše gradnje ponukalo nas je na ozbiljnu analizu tržišta. Kada smo provjerili informaciju da samo u Hrvatskoj postoji preko 80 registriranih obrta i trgovačkih društava koji se bave gradnjom montažnih kuća, a da taj broj u susjednim zemljama koje gravitiraju hrvatskom tržištu prelazi nevjerojatnu brojku 600, shvatili smo da je vrijeme za podesiti alarm za buđenje i upozoriti investitore i kupce na oprez. Rezultat toga upravo je kriterijska lista ponuđača kao prva linija zaštite kupaca od investicijskog rizika. S obzirom da smo novinski magazin, a ne ovlaštena agencijska kuća koja bi sama provodila nadzor kvalitete, taj smo posao ostavili upravo njima, uz dodatne uvjete kojima smo pojačali stupanj kontrole. Zato je upis na ovu listu ograničen samo na one ponuđače koji ispunjavaju ove uvjete.

Odlučni u takvoj namjeri dajemo sve od sebe da privolimo veći broj kvalitetnih ponuđača na suradnju, kako bi kroz jedan transparentni odnos izgradili visoku razinu povjerenja prema kupcima. Naravno da nismo u mogućnosti obuhvatiti sve, jer konstantno praćenje tehnološkog razvoja u proizvodnji i aktivne tržišne konkurentnosti zahtjeva vrijeme. No cilj je upotpuniti listu sa etabliranim imenima kako bi prosječan kupac koji ne posjeduje potrebno znanje o montažnoj gradnji imao dovoljno prostora za početni izbor i usporedbu kvalitete ponuda“ – zaključuje Suhan.

.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Novinarstvo i mediji