Banner
Prosvjednici protiv protuepidemijskih mjera - Dosta je!
Na Festivalu slobode bačena plastična boca na vozilo hitne pomoći
HLK upozorila: Onemogućavanje pružanja liječničke pomoći je kazneno djelo
Beroš: Poštujem slobodu, no ne mogu podržati neznanstveni pristup Covidu
Milanović: Prosvjed je demokracija; odlazak pred domove umirovljenika je idiokracija
Komora medicinskih sestara osuđuje napad prosvjednika na tim Hitne pomoći
Selak Raspudić: U Saboru ćemo otvoriti raspravu o zakonu o diskonekciji

  Prosvjeta

Završeni kampovi za nadarene učenike

  Petar Žarković/glasslavonije.hr           29.03.2018.         1069 pogleda
Završeni kampovi za nadarene učenike

Informativno-edukativni centar Dravska priča, Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom Virovitičko-podravske županije u Noskovcima (općina Čađavica), profilirao se kao značajno odredište ljubitelja i zaštitara prirode, predstavnika jedinica lokalne samouprave, turističkih zajednica i svih pojedinaca i ustanova koje aktivno djeluju na očuvanju čovjekova okoliša.

Upravo je Dravska priča bila mjesto gdje su održani i ovih dana završeni kampovi za nadarene učenike osnovnih i srednjih škola Virovitičko-podravske županije, jedna od najznačajnijih aktivnosti projekta “Budi STEMpatičan”. To je projekt koji je osmislila VIDRA – županijska Agencija za regionalni razvoj u suradnji s Upravnim odjelom za prosvjetu, kulturu, šport i tehničku kulturu i koji je prihvaćen za financiranje u maksimalnom iznosu od 926.091,10 kuna. Projekt je prijavljen u okviru Poziva na dostavu projektnih prijedloga – Poticanje rada s darovitom djecom i učenicima na predtercijarnoj razini (EU socijalni fond – Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.). Nositelj projekta je Županija, a partneri su četrnaest osnovnih i sedam srednjih škola. Cilj je edukacijama nadograditi znanja odgojno-obrazovnih djelatnika za prepoznavanje i rad s darovitim učenicima u STEM području – području prirodoslovnih i matematičkih znanosti, tehnologije i inženjerstva.

Virovitičko-podravska županija prva je županija u Hrvatskoj koja provodi projekt kojim se potiče rad s darovitom djecom i učenicima, izradom jedinstvenog modela za prepoznavanje, identifikaciju i rad s darovitim učenicima koji će moći koristiti bilo koja županija u Hrvatskoj. Prema riječima pročelnice Vesne Šerepac, time će se poboljšati razvoj potencijala darovitih učenika i omogućiti rana identifikacija darovitih u odgojno-obrazovnim ustanovama, njihovo individualizirano poučavanje i učenje, tako da ono odgovara njihovim sklonostima, sposobnostima i interesima.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije ProsvjetaVirovitica.net koristi kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na portalu Virovitica.net kliknite ovdje.